Zingen in de  melkstal
Sanne van Raalte

Sanne van Raalte

Boegeroep

Als kind heb ik jarenlang op koor gezeten. Tijdens de concerten mocht ik gedichtjes voorlezen. Je begrijpt dus direct hoe het zit met mijn zangtalenten, he? Gelukkig heb ik tegenwoordig dankbaar publiek. Niets lekkerder namelijk dan hard zingen onder het koeien melken. Bij een uithaal luister ik wel eerst even of er verder niemand in de stal is. Gelukkig valt het aantal geschrokken bezoekers tot nu toe nog best mee.

Niets lekkerder dan hard zingen onder het koeien melken.

Recent vond ik een onderzoek dat mijn zelfvertrouwen weer een flinke boost geeft. Mevrouw Annika Lange van de Universiteit voor Diergeneeskunde in Oostenrijk heeft namelijk ontdekt dat koeien genieten van het geluid van een menselijke stem. In haar onderzoek merkt ze dat koeien meer ontspannen zijn bij de fysieke aanwezigheid van een menselijke stem, dan wanneer ze via een luidspreker naar een opgenomen stem luisteren. Vrij vertaald luisteren de koeien dus liever naar mijn gezang, dan naar een radio.


Ik heb dan wel weinig hoop voor mijn zangtalenten, de koeien schijnen het er dus goed op te doen. En ik moet zeggen dat ik de laatste tijd ook maar weinig boegeroep van mijn publiek krijg…


PS Wees gerust, tijdens de workshops koeien melken houd ik het alleen bij praten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel deze blog

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email