Doe mij maar dood varken BEWERKT1
Sanne van Raalte

Sanne van Raalte

Doe mij maar dood varken

‘Doe mij maar dood varken.’ Dat zegt mijn zoon (4) als hij worst op zijn brood wil. Het wordt er niet perse smakelijker van aan tafel, maar mijn doel is wel bereikt; hij snapt waar zijn eten vandaan komt.

Doe mij maar dood varken.

Ik vind het tof dat ik die aandacht en bewustwording steeds meer terug zie komen in ons land. Ik ben niet de enige. Dochter Eva (2) van een goede vriendin vraagt ook bij alles wat haar moeder op tafel zet: ‘is dit van Sanne?’ Nu ben ik zelf geen koe, maar die slimme Eva snapt het principe! Thuis moet ik zoonlief ook nog iets bijschaven. Want als je de schapen bij de kinderboerderij even niet ziet zijn ze niet perse geslacht. En nee, ook de cavia’s slachten we niet omdat we liever een konijn willen. En nee, het is ook niet lief om je zusje met je speelgoedmes te ‘slachten’. Maar goed, dat zijn de details. Wij eten hier in ieder geval met smaak dood varken op ons brood!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Deel deze blog