Mijn bewondering is des te groter

Je eigen melk tot waarde brengen. Ik vind dat zo´n prachtige manier van melkveehouder zijn. Ik heb mij er zelf een aantal jaren terug ook in verdiept. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik dat ook weer snel heb opgegeven. Onze boerderij staat te ver van de bewoonde wereld. Daarnaast zag ik ook echt door de bomen het bos niet meer. Wat een regels komen er bij kijken als je zelf je eigen melk, in welke vorm dan ook, op de markt wilt brengen. Mijn bewondering voor collega-melkveehouders die daar wel mee aan de slag durven is des te groter. En wat opvalt: de waardering die deze ondernemers voor hun product krijgen is zo groot. “Ik krijg alleen maar complimenten”, vertelt een van hen zelfs met enige schroom.

De afgelopen tijd heb ik een paar zeer inspirerende ondernemers gesproken die zelf hun eigen melk verwerken of vermarkten. Ik deel ze graag met jullie:

Mocht je eens bij hen in de buurt komen óf de prachtige boerenproducten in het schap tegenkomen: zeker eens proberen. Uit eigen ervaring weet ik dat het naar meer smaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.