Schrijven en bijleren tegelijk

Lang leve de vrijheid van een ZZP’er! Want in de afgelopen maanden heb ik een heleboel dingen ‘onder werktijd’ gedaan, waar het nooit van kwam. Samen met mijn vader en schoonzus volg ik een cursus klauwbekappen voor onze koeien, reuze interessant! De kalveren die wij zelf niet willen of kunnen houden gaan naar kalverhouders toe, die met hun expertise de dieren grootbrengen en verwaarden tot uitmuntend kalfsvlees. Maar hoe gaat dat eigenlijk precies en waar komen onze dieren terecht? Eerlijk gezegd wist ik dat niet zo goed. Daarom hielp ik een ochtend mee met kalverhouder Bart, mijn collega bestuurslid binnen Vallei Boert Bewust. En uiteraard schrijf ik er dan een stukje over. Hier krijg jij een inkijkje in de kalverhouderij van Bart en zijn familie.

Helpen inmelken met een melkrobot

Buurman Nico, waar ik in het verleden in de vakanties de zorg voor de koeien en varkens op mij nam, ging een flinke stap maken: van een grupstal naar een melkrobot. Maar hoe werkt dat eigenlijk zo’n melkrobot en hoe leer je de koeien dat? Ik mocht meehelpen met inmelken. Super interessant! Tijdens al dat wachten tot de koe klaar is met melken, is er alle tijd om de installateur de oren van de kop te vragen. Erg leerzaam. En je raadt het al; ik schreef er weer een ‘stukkie’ over. Kijk in deze fotoreportage hoe dat ging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.