Stageliefdes BEWERKT1
Foto van Sanne van Raalte

Sanne van Raalte

Stageliefdes

Huh, van wie heb je dat nu weer geleerd? Vraag ik mijn dochter Anna (2) terwijl ze haar tong uitsteekt en met haar vingers in haar oren zit te wapperen. “Ella”, zegt ze trots. Ah, van Ellen, de stageloper op de boerderij. Dochterlief is groot fan van Ellen en doe het liefst niets anders dan werken met Ellen. Of gekke dansjes doen met Ellen of gekke bekken leren trekken. Maar Anna is niet de enige met een grote liefde voor stagelopers op de boerderij.

Ik zie mijn zusje Marleen nog zo zitten. Ze was een jaar of 5 en had het telefoonnummer van stageloper Willem uit haar hoofd geleerd. Als ze de kans kreeg pakte ze snel de telefoon om Willem te bellen. Ook ik heb als kind uren doorgebracht aan de hand van 16-jarige stagelopers. Tot over mijn oren verliefd op die stoere, grote jongens.

Tot over mijn oren verliefd op die stoere, grote jongens.

Dat is natuurlijk het unieke aan stage lopen op de boerderij. Je leert niet alleen meer over het bedrijf, de dieren en het werk. Je bent ook onderdeel van het gezin. Je doet ook een heleboel klussen met ´hulp´ van kleine boeren of boerinnetjes. Wat overigens niet perse sneller, of handiger gaat. En tjah, van zoveel tijd doorbrengen met kleine kinderen krijg je trouwe fans.

Nu ik dit zo schrijf, moet ik ook maar eens wat oud-stageadressen langsgaan. Ik heb ook nog wat ‘als ik later groot ben bouw ik een huis waar wij samen in kunnen wonen’- beloftes open staan. Misschien moet ik die toch nog maar eens gaan innen.. 😊

Deze blog is eerder verschenen bij Boerderij Weelderen.

1 gedachte over “Stageliefdes”

  1. Hra.van.u@gmail.com'
    Hennie van Raalte

    Wat ben ik blij en trots dat je dan uiteindelijk voor onze jongste grote jongen hebt gekozen!
    Met hem een huis en gezin bent gaan’ bouwen’!
    Ik houd van jou ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Deel deze blog