Straks gat ie dood BEWERKT1
Foto van Sanne van Raalte

Sanne van Raalte

Straks gaat ie dood

‘Hij is een beetje droevig’, aldus mijn 4-jarige zoon tegen de mevrouw van het plaatselijke tuincentrum. Best een positieve benadering voor een dode plant, vind ik. Teveel zon, te kleine pot en te weinig voeding. Dat blijkt de doodsoorzaak van onze plant. Tot zover onze plantopvoedkunsten. Dus als we een nieuwe poging wagen met een grote kamerplant geint de verkoopster nog even “En je moet er wel goed voor zorgen he, want anders gaat ie dood.”

En je moet er wel goed voor zorgen he, want anders gaat ie dood.

Op de volgende slome, regenachtige zondagmiddag zitten zoonlief en ik aan ons 7e potje ‘Wie is het’.  Nog één keer en dan stop ik, bereid ik onze kleine wijsneus alvast even voor. “Oke, maar dan gaan we daarna boekje lezen”, bereidt hij mij alvast voor. “Nou, daar moet ik even over nadenken hoor.” Lucas niet, want hij reageert direct: “Ja, hé, je moet wel goed voor je kinderen zorgen he, straks gaan we nog dood!” 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Deel deze blog